Hamlet
In Cultuurhuis Heerlen

Na 7 uitverkochte voorstellingen in Kloosterruïne Hoogcruts in Noorbeek, gaat toneelgroep de Bron nu het theater in, met een speciaal hiervoor aangepaste Hamlet. Op de zondagen 3 en 10 december spelen we Hamlet in het Cultuurhuis van Heerlen.


Reserveer nu voor Cultuurhuis Heerlen
Reserveer meteen, voordat anderen je voor zijn … en inschrijven voor de nieuwsbrief je enige kans is om in de toekomst sneller zeker te zijn van een kaartje. En voor wie verwacht dat we in het voorjaar wel een reprise zullen doen in de kloosterruïne … dat is nog maar zeer de vraag! Dus kom gewoon nu naar het Cultuurhuis, als je onze Hamlet zeker niet wilt missen. Kom je kijken of kom je niet kijken, dát is toch geen vraag. >> Lees meer over Hamlet

De klassieker
Toneelgroep de Bron speelt Hamlet!

Hamlet, jazeker, de klassieker die De Bron 25 jaar geleden ook op de planken bracht, toen vóór de muur van de eeuwenoude terpkerk St. Brigida in het hart van Noorbeek. Nu speelde de groep het stuk op een andere historische plek aan de rand van het dorp: Kloosterruïne Hoogcruts. En in december in Cultuurhuis Heerlen.

Uniek op vele fronten
Op een unieke locatie, met een unieke bezetting, in een unieke ambiance, in een unieke bewerking én met een unieke tekst van het Shakespeare-juweeltje; de Noorbeekse openluchtproductie Hamlet ging in september 2017 in première.

Hamlet – het verhaal
Hamlet’s vader, de oude koning Hamlet, is vermoord. Er gaan geruchten over de toedracht. Wat moet de jonge Hamlet hiermee? Hamlet twijfelt en kijkt kritisch naar zichzelf en naar de mensen en het leven om hem heen. Zaken die lijken te kloppen, blijken vaak een andere waarheid in huis te hebben. Luisteren we wel naar ons gevoel? En doet ons geweten nog mee, als macht geen middel, maar een doel wordt. >> Lees meer over Hamlet
>> Productie Archief

Agenda

 • Er zijn momenteel geen evenementen
>> Volledige Agenda

Toneelgroep de Bron

Toneelgroep de Bron: een enthousiaste groep toneelspelers uit Noorbeek en omgeving. In de stukkeuze gaan we altijd op zoek naar stukken die ons, op welke manier dan ook, raken. Of het nu Shakespeare is of een boerendrama, een Griekse tragedie of een toneelversie van een Tarantino-film. Juist in die variatie vinden wij een uitdaging.


Daar waar het stuk het toelaat spelen wij in ons eigen dialect. Met onze eigen taal willen we het spel dichter bij onszelf en ons publiek brengen. Wij spelen onze stukken doorgaans op locatie: een boerenschuur, de kerkmuur, een oude loods of een weiland. De locatie benadrukt de sfeer van het stuk.


Toneelgroep de Bron - Reservoir Dogs_Intro

>> Natuurlijk Theater Archief

De uitdaging

Toneelgroep de Bron - Gras1


Als we voor een bepaalde rol geen geschikte acteur in huis hebben trekken wij spelers van buiten de club aan. Toneelervaring is daarbij niet vereist. Veel tijd en inzet wel. Zo beleefden in Festen maar liefst 7 van de 17 spelers hun debuut op de bühne. Combinaties met andere kunstzinnige disciplines werden in het verleden meermaals gemaakt met film, live zang en live muziek.


Bestuur
Jacques Maas | Voorzitter (interim)
Ruud Smeets | Penningmeester
Laura Damoiseaux | Secretaris
Elfriede Mergelsberg
Thea Mourmans


>> Ontdek de Bron

 • Ik hef het glas op de toekomst.
  Dat we gezamenlijk de duisternis mogen overwinnen.

  uit Hamlet

 • Eedere miensj geit doeëd.
  En wienie ‘r sjterref, laeve zieng kinder wiejer.
  Ut es hunne plich wiejer te laeve, want andersj douf ut laeve oet.

  uit Hamlet

 • Dat is onze nieuwe koning. Hij is aan het regeren.
  De fles is zijn scepter, de sofa zijn troon. En de hoeren zijn z’n ministers.

  uit Hamlet

 • Wee bin ich? Wat bin ich?
  Zeen ich dinger die andere neet zeen?
  Of bin ich gek?
  Wat mot ich mit mien situatie?
  Mot ich überhaup get?

  uit Hamlet