• Witlox webaffiche Toneelgroep de Bron 2014

Witlox
8, 9, 10, 15, 16 en 17 mei 2014

Witlox web1 Toneelgroep de Bron 2014


'N VERLATEN FRITUUR
EEN TWEELING
EN ZE WACHTEN...

In hun frituur Witlox wachten de tweelingzussen Fee en Parel al jaren op de Afrikaan Jossip. Ze hebben na de dood van hun moeder en hun barbaarse vader ‘der hond’ alleen nog elkaar. Met fantasieën over zeemeerminnen, het bespieden van dorpsgenoten en het herbeleven van mooie herinneringen, vertellen zij hun verhaal. Jossip, hij komt hen redden. Meh kumper waal?

Witlox is een grimmig sprookje met het eigenzinnig taalgebruik van de Vlaming Van de Wijdeven. In het dialect van de Bron is het stuk nog even eigenzinnig, herkenbaar, scherp en poëtisch. >> Lees meer

Terugblik en jubileumproductie
Jos Salden regisseert 25 jaar bij De Bron

 

Onze eerste Hoogseizoen-voorstelling in april 2014 van Op de Hooge Doorn markeert het 25-jarig jubileum van regisseur Jos Salden. Iets meer dan een kwart eeuw geleden regisseerde Jos zijn eerste avondvullende voorstelling bij De Bron in Noorbeek. Het was voor beide partijen liefde op het eerste gezicht.

Daarna volgden memorabele voorstellingen, al zeggen we het zelf, maar we horen het ook van u, onze trouwe bezoekers, en dat is veel meer waard. Een greep hieruit om uw geheugen op te frissen: Hamlet (bij de kerk van Noorbeek), Romeo en Julia (in een wei aan de rand van Noorbeek), Midzomernachtsdroom (in hoeve De Peul én in openluchttheater Cadier en Keer): ja, Shakespeare zou trots zijn.
>> Lees meer

Op de Hooge Doorn2 [april 2014]

>> Productie Archief

Agenda

>> Volledige Agenda

Natuurlijk Theater

Natuurlijk Theater is een wandeltocht door de mooie natuur van Noorbeek en omgeving. Tijdens deze wandeltocht wordt het publiek verrast met theateracts op bijzondere plekken. Gevarieerde optredens zoals trapeze-artiesten aan de kerktoren, trampoline springende muzikanten in een weiland of een zandkunstenaar in een boerenschuur. Uitbundig of juist heel intiem. 


Toneelgroep de Bron organiseert deze wandeltocht, aan het einde van de schoolvakantie, in samenwerking met het Limburg Festival


Na 17 onafgebroken jaren op rij moeten we dit jaar het natuurlijk theater helaas een keer overslaan. Wij zijn druk in overleg om in 2015 opnieuw het Natuurlijk Theater te kunnen aanbieden.


Natuurlijk Theater 2010-1
>> Natuurlijk Theater Archief

Toneelgroep de Bron

Toneelgroep de Bron - Gras1


Toneelgroep de Bron: een enthousiaste groep toneelspelers uit Noorbeek en omgeving. In de stukkeuze gaan we altijd op zoek naar stukken die ons, op welke manier dan ook, raken. Of het nu Shakespeare is of een boerendrama, een Griekse tragedie of een toneelversie van een Tarantino-film. Juist in die variatie vinden wij een uitdaging.


Daar waar het stuk het toelaat spelen wij in ons eigen dialect. Met onze eigen taal willen we het spel dichter bij onszelf en ons publiek brengen. Wij spelen onze stukken doorgaans op locatie: een boerenschuur, de kerkmuur, een oude loods of een weiland. De locatie benadrukt de sfeer van het stuk.


>> Ontdek de Bron

 • Doe wets good
  dat hie gee miensj geit komme
  huj neet
  en noets neet
  die weite gaar neet dat veer hie nog zeunt.

  Witlox

 • Dich bis neet dur jong dè ich mich geweunscht how, bielange noa neet!

  En deenk mer neet dat ste dat oets zuls waere.

  Op de Hooge Doorn