WELKOM BIJ HUISVROUW
De nieuwste productie van de Bron

WELKOM BIJ HUISVROUW, de nieuwste productie van toneelgroep De Bron uit Noorbeek. We spelen in september een reeks voorstellingen in het Cultuurhuis in Heerlen en in november tonen we onze Huisvrouw een keer in Venlo en Landgraaf. We vinden het erg leuk als je komt kijken.

wasmand_Huisvrouw_web_Toneelgroep de Bron_2016juli

Voor de mensen die liever in de buurt van thuishonk Noorbeek willen komen kijken, er zijn plannen om in de winter een reprise te doen ergens rondom Noorbeek. Maar beloven kunnen we dat nu nog niet, dus wil je de voorstelling zeker niet missen, dan is een leuk uitstapje naar Heerlen, Venlo of Landgraaf toch de veiligste optie.

>> Lees meer over Huisvrouw

HUISVROUW IN THEATER; SEPTEMBER 2016!
Regie: Kirsten Prop


Na vier locatievoorstellingen op rij staat toneelgroep De Bron nu weer het op het theaterpodium. En hoe, want met de nieuwste productie Huisvrouw komt een langgekoesterde wens van de Noorbeekse toneelgroep in vervulling: naast acteren ook live zingen! In Kirsten Prop vond de groep de ideale regisseur voor deze voor Noorbeek nieuwe vorm van theater. Kirsten Prop, voor het eerst bij De Bron aan de slag, bewerkte de monoloog Huisvrouw van Esther Gerritsen tot een choreografische, fysieke, muzikale én tweetalige voorstelling door 7 vrouwen. Toneelgroep de Bron pakt graag uit met verrassende producties en deze Huisvrouw hoort zeker in het rijtje van uitdagingen thuis.

>> Lees meer over Huisvrouw sunlight_Huisvrouw_web_Toneelgroep de Bron_2016juli
>> Productie Archief

Agenda

>> Volledige Agenda

De historie van het Natuurlijk Theater

Natuurlijk Theater was een wandeltocht door de mooie natuur van Noorbeek en omgeving. Tijdens deze wandeltocht zag het publiek fraaie theateracts op bijzondere plekken. Gevarieerde optredens zoals trapezeartiesten aan de kerktoren, trampoline springende muzikanten in een weiland of een zandkunstenaar in een boerenschuur. Uitbundig of juist heel intiem. Hardop lachend of door ontroering stil. En altijd ging het publiek een ervaring rijker naar huis.


Toneelgroep de Bron organiseerde deze wandeltocht, aan het einde van de schoolvakantie, in samenwerking met het Limburg Festival. Na 17 onafgebroken jaar op rij koos de Noorbeekse club in 2014 om financiële redenen ervoor om met het kleurrijke evenement te stoppen, terugkijkend op vele jaren van bijzondere artiesten, mooie wandeltochten, een enthousiast publiek en een warme inzet van vele vrijwilligers. 


Natuurlijk Theater 2010-1

>> Natuurlijk Theater Archief

Toneelgroep de Bron

Toneelgroep de Bron - Gras1


Toneelgroep de Bron: een enthousiaste groep toneelspelers uit Noorbeek en omgeving. In de stukkeuze gaan we altijd op zoek naar stukken die ons, op welke manier dan ook, raken. Of het nu Shakespeare is of een boerendrama, een Griekse tragedie of een toneelversie van een Tarantino-film. Juist in die variatie vinden wij een uitdaging.


Daar waar het stuk het toelaat spelen wij in ons eigen dialect. Met onze eigen taal willen we het spel dichter bij onszelf en ons publiek brengen. Wij spelen onze stukken doorgaans op locatie: een boerenschuur, de kerkmuur, een oude loods of een weiland. De locatie benadrukt de sfeer van het stuk.


>> Ontdek de Bron

 • 's Ochtends schilt de vrouw de aardappelen.
  Dat kan best.
  Als je ze maar in het water legt.
  Om elf uur schilt ze de aardappelen voor halfzes.
  Zo horen elf uur en halfzes bij elkaar.
  De tijd ertussen is opgeheven.
  In die opgeheven tijd, bestaat zij.
  Daar dwaalt zij rond.

 • Huisvrouw
  Onze nieuwe productie

  Speeldata
  15, 16, 17 sep & 29, 30 sep, 1 okt 2016