WELKOM BIJ HUISVROUW
Hoera, wij kunnen weer spelen!

WELKOM BIJ HUISVROUW, de nieuwste productie van toneelgroep De Bron uit Noorbeek. Na drie voorstellingen in het Cultuurhuis in Heerlen medio september 2016 sloeg helaas het noodlot toe. Door een oogblessure mocht één van de speelster niet de bühne op en dus en moesten we het tweede weekend annuleren. Heel spijtig. Maar gelukkig hebben we nu goed nieuws: het oogletsel van de speelster is praktisch helemaal hersteld én we hebben bovendien extra voorstellingen in Heerlen kunnen plannen. Op zondag 27 november spelen we om 15 uur én om 20.30 uur in het Cultuurhuis en we zien je daar uiteraard graag terug. Of in Geleen of in Teuven, waar we in het nieuwe jaar een nieuwe reeks Huisvrouw zullen spelen. We verheugen ons erop, Agenda Toneelgroep de Bron, reserveer en vertel het vooral verder!

wasmand_Huisvrouw_web_Toneelgroep de Bron_2016juli

Reprise van Huisvrouw in Teuven!
Als toneelgroep van Noorbeek spelen we natuurlijk ook altijd heel graag een reeks voorstellingen in of in de buurt van Noorbeek zelf en we zijn dan ook blij dat we in februari 2017 onze Huisvrouw in Patria in Teuven kunnen gaan spelen. Fans van De Bron zegt dit vast genoeg, want in deze prachtige zaal speelden we immers ónze versie van Festen, in 2005. Nu dus onze jongste productie Huisvrouw, op vrijdag 3, zaterdag 4, zondag 5 februari (om 15 uur), vrijdag 10, zaterdag 11 februari 2017 om 20.30 uur.

>> Lees meer over Huisvrouw

HUISVROUW IN THEATER!
Regie: Kirsten Prop

Na vier locatievoorstellingen op rij staat toneelgroep De Bron nu weer het op het theaterpodium. En hoe, want met de nieuwste productie Huisvrouw komt een langgekoesterde wens van de Noorbeekse toneelgroep in vervulling: naast acteren ook live zingen! In Kirsten Prop vond de groep de ideale regisseur voor deze voor Noorbeek nieuwe vorm van theater. Kirsten Prop, voor het eerst bij De Bron aan de slag, bewerkte de monoloog Huisvrouw van Esther Gerritsen tot een choreografische, fysieke, muzikale én tweetalige voorstelling door 7 vrouwen. Toneelgroep de Bron pakt graag uit met verrassende producties en deze Huisvrouw hoort zeker in het rijtje van uitdagingen thuis.

De pers over Huisvrouw
“Zo fijn als de nuances zijn tussen de karakters van de verschillende huisvrouwen, zo klein is ook het verschil in niveau van de performers.” (Paul Weelen, DDL), “Er zitten mooie contrasten in die overigens hele subtiele voorstelling. Heel knap gedaan. Het is een hele grappige, vrolijke, kleurige voorstelling, en met die contrasten erin wordt het ook een heel spannende voorstelling.” (Ine Sijben, L1 Cultuurcafé)

>> Lees meer over Huisvrouw sunlight_Huisvrouw_web_Toneelgroep de Bron_2016juli
>> Productie Archief

De historie van het Natuurlijk Theater

Natuurlijk Theater was een wandeltocht door de mooie natuur van Noorbeek en omgeving. Tijdens deze wandeltocht zag het publiek fraaie theateracts op bijzondere plekken. Gevarieerde optredens zoals trapezeartiesten aan de kerktoren, trampoline springende muzikanten in een weiland of een zandkunstenaar in een boerenschuur. Uitbundig of juist heel intiem. Hardop lachend of door ontroering stil. En altijd ging het publiek een ervaring rijker naar huis.


Toneelgroep de Bron organiseerde deze wandeltocht, aan het einde van de schoolvakantie, in samenwerking met het Limburg Festival. Na 17 onafgebroken jaar op rij koos de Noorbeekse club in 2014 om financiële redenen ervoor om met het kleurrijke evenement te stoppen, terugkijkend op vele jaren van bijzondere artiesten, mooie wandeltochten, een enthousiast publiek en een warme inzet van vele vrijwilligers. 


Natuurlijk Theater 2010-1

>> Natuurlijk Theater Archief

Toneelgroep de Bron

Toneelgroep de Bron - Gras1


Toneelgroep de Bron: een enthousiaste groep toneelspelers uit Noorbeek en omgeving. In de stukkeuze gaan we altijd op zoek naar stukken die ons, op welke manier dan ook, raken. Of het nu Shakespeare is of een boerendrama, een Griekse tragedie of een toneelversie van een Tarantino-film. Juist in die variatie vinden wij een uitdaging.


Daar waar het stuk het toelaat spelen wij in ons eigen dialect. Met onze eigen taal willen we het spel dichter bij onszelf en ons publiek brengen. Wij spelen onze stukken doorgaans op locatie: een boerenschuur, de kerkmuur, een oude loods of een weiland. De locatie benadrukt de sfeer van het stuk.


>> Ontdek de Bron

 • 's Ochtends schilt de vrouw de aardappelen. Dat kan best.
  Als je ze maar in het water legt.
  Om elf uur schilt ze de aardappelen voor halfzes.
  Zo horen elf uur en halfzes bij elkaar.
  De tijd ertussen is opgeheven.
  In die opgeheven tijd, bestaat zij. Daar dwaalt zij rond.

 • Huisvrouw
  Onze nieuwe productie

  Speeldata
  12, 18 en 27 november 2016
  21 januari en 3, 4, 5, 10 en 11 februari 2017