Hamlet
Onze nieuwste productie

Toneelgroep de Bron is druk bezig met de nieuwste produktie, Hamlet. Jazeker, de klassieker die De Bron 25 jaar geleden ook op de planken bracht, toen vóór de eeuwenoude St. Brigidakerk in het hart van Noorbeek, nu op een andere historische plek aan de rand van het dorp.

Op een unieke locatie, met een unieke bezetting, in een unieke ambiance én in een unieke bewerking en vertaling van het Shakespeare-juweeltje; de Noorbeekse openluchtproduktie Hamlet gaat in september 2017 in première.

Speeldata zijn bekend!
September 2017

We verklappen nog niet alles, maar de speeldata mag je alvast in je agenda zetten:
do 14, vrij 15 en za 16 sept. en op
do 21, vrij 22 en za 23 sept. 2017

Nieuwsbrief
Binnenkort vertellen we meer. En als je echt niks van Toneelgroep de Bron wilt missen, scrol dan naar beneden en schrijf je meteen in voor onze nieuwsbrief. Dan ben je altijd op de hoogte en nooit te laat om te kunnen reserveren.

Tot gauw!

>> Productie Archief

Agenda

 • Er zijn momenteel geen evenementen
>> Volledige Agenda

Toneelgroep de Bron

Toneelgroep de Bron: een enthousiaste groep toneelspelers uit Noorbeek en omgeving. In de stukkeuze gaan we altijd op zoek naar stukken die ons, op welke manier dan ook, raken. Of het nu Shakespeare is of een boerendrama, een Griekse tragedie of een toneelversie van een Tarantino-film. Juist in die variatie vinden wij een uitdaging.


Daar waar het stuk het toelaat spelen wij in ons eigen dialect. Met onze eigen taal willen we het spel dichter bij onszelf en ons publiek brengen. Wij spelen onze stukken doorgaans op locatie: een boerenschuur, de kerkmuur, een oude loods of een weiland. De locatie benadrukt de sfeer van het stuk.


Toneelgroep de Bron - Reservoir Dogs_Intro

>> Natuurlijk Theater Archief

De uitdaging

Toneelgroep de Bron - Gras1


Als we voor een bepaalde rol geen geschikte acteur in huis hebben trekken wij spelers van buiten de club aan. Toneelervaring is daarbij niet vereist. Veel tijd en inzet wel. Zo beleefden in Festen maar liefst 7 van de 17 spelers hun debuut op de bühne. Combinaties met andere kunstzinnige disciplines werden in het verleden meermaals gemaakt met film, live zang en live muziek.


Bestuur
Jacques Maas | Voorzitter (interim)
Ruud Smeets | Penningmeester
Laura Damoiseaux | Secretaris
Elfriede Mergelsberg
Thea Mourmans


>> Ontdek de Bron

 • Hamlet

  Op een unieke locatie, met een unieke bezetting, in een unieke ambiance én in een unieke bewerking en vertaling van het Shakespeare-juweeltje; de Noorbeekse openluchtproduktie Hamlet gaat in september 2017 in première.

 • Hamlet
  Onze nieuwe productie

  Speeldata
  14, 15 en 16 september
  & 21, 22 en 23 september 2017